2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Mennyi pénztől esik el hazánk Orbán Viktor veje miatt?

Az Európai Bizottság közlése szerint 515 milliárd forint EU-támogatást tartanak vissza hazánktól, mert az EU több kifizetést is felfüggesztett vagy megszakított a visszaélésgyanús közbeszerzések miatt. Eközben az EU Csalás Elleni Hivatalának vizsgálata jelenleg is folyik a miniszterelnök vejének közvilágítás-fejlesztései ügyében, amivel Orbán Viktor valószínűleg az egyetlen miniszterelnök Európában, akinek a családja érintett lehet korrupciógyanús ügyekben.
Az EB már idén áprilisban nyilvánosságra került jelentésében is arról számolt be, hogy a próbavizsgálatok alapján rendszerszerűen a fideszes vállalkozók felé lejtett a pálya, eleve rájuk szabták a pályázatokat, illetve a projektek átlagban 46 százalékkal voltak túlárazva.

A korrupciógyanú fenti “kritériumai” kínosan ráillenek a miniszterelnök vejének “sikersorozatára”, amelyben minden városban annyiba kerültek a LED-lámpák, amennyi pénzt kiírtak rá, a győztes pedig minden egyes esetben ő volt.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz, hogy tisztázza, mennyi EU-pénztől eshet el hazánk a miniszterelnök vejének gyanús meggazdagodása miatt – avagy mennyi pénzünkbe kerül az Orbán-család “saját lábon állása”? A DK szerint világméretű szégyen, ha a kormányfő a családja gazdagodásáért képes több száz milliárd forintos kárt okozni saját hazájának.

Varju László
Országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum