2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Mennyi közpénzt kapott Andy Vajna a fideszes médiabirodalomhoz?

Andy Vajna az állami Eximbanktól kapott 6,7 milliárd forint közpénzből vásárolta meg a TV2-t, most pedig egy „fiatalos rádióadó” létrehozására is kapott frekvenciát. A Fidesz így most már nem csak a kereskedelmi TV-zésbe, hanem a rádiópiacra is betolta a kaszinómonopóliummal is megajándékozott oligarcháját.
Ilyen körülmények között nem csoda, hogy Budai Gyula örül neki, hogy ma már nem elszámoltatási biztos. A fideszes kevesek módszeresen arra használják a sokak pénzét, hogy egy, a saját hazugságaikat terjesztő propagandabirodalmat hozzanak létre. Már csak az a kérdés, hogy Andy Vajna kapott-e újabb állami milliárdokat a Fidesz rádiójára, vagy azt is fedezték az adómentes kaszinók bevételei, és az eddig kapott közpénzmilliárdok?

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz, hogy megtudja: mennyi közpénzt kapott Andy Vajna a Fidesz médiabirodalmára. A DK szerint felháborító, hogy Orbán és szűk környezete a hatalmával visszaélve juttatja az adófizetők pénzét saját oligarcháihoz. A DK által képviselt Sokak Magyarországán a független igazságszolgáltatás előtt kell majd felelniük a sokak pénzét felmarkoló keveseknek.

Vágó István
A DK média munkacsoportjának vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek