2022. 10. 6. csütörtök

Brúnó, Renáta
1 EUR 424 HUF
1 GBP 485 HUF

DK: Menekültügy közben 6. – Éljen a mindennapi éneklés dicső vezérünkről!

Örömhírre ébredt az 5 év alatt módszeresen tönkretett magyar oktatás. Sok intézményben ugyan olyan alapvető eszközökből is hiány van, mint a kréta, nincsenek kifizetve az iskolák gáz- és villanyszámlái, a kötelező állami tankönyvek a diktatúra éveit idézik, a tanárok pedig megfélemlítve túlóráznak embertelenül alacsony fizetésekért, de a lényeges dolgokban legalább végre előrelépés történt: megalakult a Mindennapos Éneklés Bizottsága.

Végre háttérbe szorultak az olyan egyébként is jelentéktelen célok, mint a tehetséggondozás, a versenyképes tudás átadása és a diákok életre való felkészítése. Ezeknél sokkal fontosabb az ifjak megfelelő ideológiai felkészítése a Nemzeti Együttműködés Rendszerére, ami a kötelező hit- és erkölcstan után végre mozgalmi dalok énekeltetésével is kiegészülhet. Most már tényleg csak a körmös hiányzik, hogy a magyar oktatás elérje hazánk dicső 50-es éveinek színvonalát és hangulatát, eleget téve az Orbán-kormány “modern” oktatáspolitikai elgondolásainak.

A Demokratikus Koalíció érdeklődik, hogy megszületett-e már a végleges lista a diákokkal énekeltetni kívánt dalokról? A DK szerint a válogatásból nem maradhatnak ki “A párttal, a néppel egy az utunk…”, az “A harcban élen járunk és bátran támadunk…”, valamint a “Szállj, te büszke ének!” kezdetű klasszikusok.

Niedermüller Péter
alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek