2022. 10. 2. vasárnap

Petra
1 EUR 422 HUF
1 GBP 478 HUF

DK: Menekültügy közben 4. – 150 milliárd ellopása után mehet haza Tarsoly?

Megszüntették Tarsoly Csaba előzetes letartóztatását, a fideszes bróker és társai háziőrizetben várhatják az ólomlábakon járó nyomozás végét, ha a döntés jogerőre emelkedik. Tarsoly Csaba az élő bizonyíték arra, hogy valaki 150 milliárd forint ellopása után sem kényszerül hűvös börtöncellába, ha volt már névreszóló VIP-helye a felcsúti stadionban.
A nyomozás lassúsága és Tarsoly hazaengedése jelzi, hogy a fideszes brókerbotrány gyanúsítottjainak nem kell félniük a csalásokhoz is asszisztáló hatóságoktól. A brókercégek felügyeletért is felelős Matolcsy György jegybankelnök, a brókerbotrányban több száz millió forint közpénzt elvesztő Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a Tarsoly-birodalommal több fronton is baráti és üzleti kapcsolatot ápoló Szijjártó Péter külügyminiszter, és a bennfentes információkkal visszaélő Orbán Viktor is egytől-egyig a helyükön vannak.

A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlan, hogy az ügyészség hosszú hónapok óta semmit nem tud. A DK szerint a Fidesszel ezer szálon összefonódó Quaestor ügyét érdemben csak az Orbán-kormány bukása után lehet majd kivizsgálni, hiszen a fideszes politikusok közreműködése nélkül be sem következhetett volna a brókerbotrány.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek