2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Meghiúsulhat a paksi beruházás

Ausztria hivatalosan is bejelentette: élve a minden uniós tagállamnak biztosított jogával, megtámadja a paksi atomerőmű bővítését. Az ezzel kapcsolatos észrevételeiket az európai bizottsági konzultáció keretében juttatták el Brüsszelbe. Az osztrák álláspont szerint Paks II. csak állami támogatással lesz életképes, ami torzítja a regionális energiapiacot és súlyos piaci zavarokhoz vezethet. Ausztria korábban egy brit atomerőmű állami támogatása ügyében már fordult az Európai Bírósághoz. Ez a per jelenleg is folyamatban van, lezárásáig fel is függesztették a beruházást.

A DK korábban szintén kifogást emelt az Orbán-Putyin atommutyi ellen az Európai Bizottságnál és a Sokak Magyarországa című programban is szerepel a bővítés leállítása, alternatív, megújuló energiaforrások népszerűsítése. A titkosan kezelt paksi erőmű-építés hosszú évtizedekre adósítana el minden magyar embert, ráadásul a jövő nem épülhet kizárólagosan az atomenergiára.

Elszomorító, hogy a magyar emberek érdekeit újra nem a saját kormányuk, hanem az Európai Unió, vagy annak valamelyik tagállama képviseli.

Molnár Csaba ügyvezető alelnök
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…