2023. 12. 4. hétfő

Barbara, Borbála
1 EUR 380 HUF
1 GBP 441 HUF

DK: Másfél milliárdot bukik a főváros az 1-es villamos meghosszabbításán

Megjelent az 1-es villamos meghosszabbítására kiírt közbeszerzés eredménye: e-szerint a szakmailag erősen vitatott nyomvonalú és jelentős környezetkárosítással járó 4 megállónyi szakasz méterenként 5 millió forintból épülhet meg – 20 százalékkal drágábban a tervezettnél. A kormánynak tehát semmi sem drága, amit az uniós támogatások terhére lehet megvalósítani, ám költségvetési forrást a fővárosi közlekedés sok, ennél lényegesen fontosabb fejlesztésére sem biztosít. Tervez viszont három új villamos vonalat a Hungexpo területén rendezendő Eucharisztikus Világkongresszus és Vadászati Világkiállítás, a XI. kerületbe tervezett szuperkórház és a Kopaszi-gát mellett Garancsi István beruházásában épülő új városnegyed megközelíthetősége érdekében.

A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint az ország adóbevételeinek 40%-át megtermelő főváros joggal tart igényt e bevételekből legalább annyira, ami közlekedési hálózatának működőképességét biztosítja. Ha a kormány saját, vagy a szívének kedves oligarchák beruházásaihoz tömegközlekedési kapcsolatot kíván létesíteni, azt ne a budapesti polgárok számára fontos fejlesztések rovására tegye.

Gy. Németh Erzsébet
a DK fővárosi képviselője, elnökségi tag

Lakos Imre
a DK Újbudai választókerületének elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ahol a szívbetegség kezdődik
Szívelégtelenség és szívünk megváltozott energia-anyagcseréje  A szív és érrendszeri betegségek vezető haláloknak számítanak világszerte. 1  Ált…