2022. 08. 11. csütörtök

Zsuzsanna, Tiborc
1 EUR 398 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Marsall helyett marsallbot

A miniszterelnöki irodát a várba költöztető Hauszmann Terv keretében 54 millió forintért marsallbotot vásárolt a magyar állam. Az indokolás szerint hiánypótló emléktárgyról van szó, hiszen Magyarországon eddig egyetlen marsallbot sem volt.

Meggyőző érvelés. A magyar katonai rendfokozatok között a marsalli nem szerepel, a döntéshozók úgy gondolhatták tehát, ha már marsallunk nincs, legalább marsallbotunk legyen.

A Demokratikus Koalíciónak számos javaslata van, mi az, amiben Magyarország még hiányt szenved. Nincs például piramisunk, egyetlen római császár diadalíve sem látható hazánkban és égető hiány mutatkozik XIII.-XIV. századi gótikus katedrálisokból is. Mindezt tehát hiánypótlásként be kellene szerezni az adófizetők pénzéből. Igaz, ezek egyelőre nem férnek el a miniszterelnök tervezett irodájában, idővel azonban, ha az a dolgozószoba kellően kibővül, helyet lehet majd szorítani nekik.

Az Orbán-kormány számára a jelek szerint csupán egyetlen dolog lényeges: egészségügyre, oktatásra, nyugdíjakra, szociális ellátásra véletlenül se költsenek többet.

 

Vadai Ágnes

Alelnök, országgyűlési képviselő, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek