2022. 05. 24. kedd

Eszter, Eliza
1 EUR 383 HUF
1 GBP 447 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Már Matolcsyék is elismerik, hogy brutális élelmiszer-és benzináremelkedés vár ránk

DK: Már Matolcsyék is elismerik, hogy brutális élelmiszer-és benzináremelkedés vár ránk

A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb inflációs jelentése szerint Matolcsy György jegybankelnök éppen most ébredt fel az álomvilágból. A jegybank jelentése elismeri, hogy nem csak válság van, válság lesz még jövőre is: az üzemanyag- és az élelmiszerárak további drasztikus emelkedése várható, keserves idők várnak a nyugdíjasokra és azokra, akik eddig épphogy kijöttek a jövedelmükből.

A Demokratikus Koalíció szerint mára a jegybank is elismerte: Magyarország vakrepülésben száguld egy elhúzódó és gyötrelmes gazdasági válságba, ami már nem a vírus, hanem a kormányzati tétlenség és felelőtlenség következménye. A DK szerint ha a kormánynak fontosak lennének az idősek, a családok és a magyar gazdaság, akkor tűzoltásszerű válságkezelésbe kellene kezdenie:

– érdemben megemelve és kiszélesítve vissza kellene hoznia az augusztusban véget ért állami bértámogatást a munkahelyek védelmében

– azonnali, akár 50 ezer forintos segítséget kellene adnia a nyugdíjasoknak

– meg kellene dupláznia a családi pótlékot

– csökkentenie kellene az üzemanyagokat terhelő brutális adókat

– ingyenessé kellene tennie a koronavírus-teszteket mindenkinek, aki csak kéri, hogy legalább a karanténba kerülő munkavállalók miatt ne csökkenjen a gazdasági teljesítmény.

Ha ez továbbra is elmarad, ha nem lesz válságkezelés, akkor lesz helyette válság.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum