2023. 06. 3. szombat

Klotild, Cecília
1 EUR 371 HUF
1 GBP 432 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Már a kórházak üzemeltetését is elvették Káslertől – Itt az ideje, hogy formálisan is távozzon a bukott miniszter!

DK: Már a kórházak üzemeltetését is elvették Káslertől – Itt az ideje, hogy formálisan is távozzon a bukott miniszter!

Tegnap a pánikkormány egy kormányrendeletben hirdette ki, hogy mostantól a veszélyhelyzet végéig már nem Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter felel a kórházakért, hanem Pintér Sándor. Kásler Miklós ezzel már csak hivatalosan maradt egészségügyért is felelős miniszter, feladatai e területen nem maradtak, ez pedig gyakorlatilag a bukását jelenti. Itt az ideje, hogy ez a bukás ne csak informális, hanem formális is legyen!

A Demokratikus Koalíció szerint Kásler Miklós leváltásával a kormány beismerte, hogy nem készítte fel a kórházakat a második hullámra, és elbukott a járvány egészségügyi kezelésében. A DK azt követeli a kormánytól, hogy tegye hivatalossá a döntését, ne csak a feladatait vegye el, hanem hivatalosan is váltsa le Káslert! A DK szerint ha az egészségügyért is felelős miniszter elbukott, akkor miniszteri fizetést sem kell adni neki, hanem azonnali hatállyal le kell váltani.

Varga Zoltán

A DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság tagja, frakciószóvivő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kórházakba varázsolt zene
Több száz gyermek felépülésében segített már a muzsika erejével a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány, melyet 2011-ben hozott létre Seres Antal, g…

További cikkek