2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Magyarország nem maradhat ki az Európai Egyesült Államokból

A DK üdvözli a francia és német gazdasági miniszter által tett javaslatot, amely az Európai Egyesült Államok létrehozásáért száll síkra. A francia-német gazdasági miniszter héten megjelent írása az eurózóna tagállamok közös költségvetését, közös európai adózást, külön eurózóna parlamentet, vagyis egy európai állam kialakítását célozzák már rövidtávon. A DK – egyetlen magyar parlamenti pártként – az Európai Egyesült Államok létrehozását és az euró azonnali bevezetését támogatja, amely a 16 pontos európai parlamenti programunkban is szerepelt.

Míg a bukott magyar kormány leépítené Európát, a szélsőséges Jobbik pedig kivezetné hazánkat az Unióból, a DK szerint a jelenlegi kihívásokra nem kevesebb, hanem több Európa a gyógyír. A DK emlékeztet, hogy Magyarországon minden feltétel adott az euró bevezetésére, azonban a szabadságharcos kormány a magyar emberek érdekével szembemenve nem kívánja bevezetni a közös európai valutát.

Ha most nem csatlakozunk a német-francia kezdeményezéshez, nem vezetjük be az eurót, Magyarország végleg lemarad az Unió magjától, amely az Orbán-kormány történelmi felelőssége. A DK a kormány bukása után azonnal bevezeti az eurót, újra európai Magyarországot épít a Fidesz és a Jobbik szélsőséges politikájával szemben.

Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök
EP-képviselő DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…