2021. 08. 1. vasárnap

Boglárka
1 EUR 357 HUF
1 GBP 420 HUF

DK: Magyarország leszakadása tavaly tovább folytatódott

Az Eurostat friss jelentése szerint hazánk az Unió egyik legszegényebb országa. A példátlan gazdasági sikerekről harsogó kormányzati propagandával szemben korábbi lassú fölzárkózásunk megállt, az uniós országok sorában egyre hátrébb csúszunk.

Az egy főre jutó magyar GDP 2016-ban az EU átlagának 67%-a volt, egy százalékponttal kevesebb, mint 2015-ben. E-téren csak négy tagország van nálunk rosszabb helyzetben, immár megelőz bennünket Észtország és Lengyelország is, amelyek Orbán kormányzásának kezdetén még mögöttünk voltak.

Az életszínvonalat leggyakrabban az úgynevezett tényleges egyéni fogyasztással szokták mérni. Nálunk ez tavaly az uniós átlag 63%-a volt, ennél rosszabb helyezést csak három tagország ért el, de közülük Románia már csaknem fölzárkózott mellénk: tavaly már csak 2 százalékpontos volt a lemaradása, szemben a 2015-ös 5 ponttal.

A Demokratikus Koalíció a jövő évtől radikálisan megújított gazdaság- és oktatáspolitikával indítja el újra hazánkat a fölzárkózás útján, a további elszegényedést pedig új foglalkoztatás-, jövedelem-, és szociálpolitikával állítja meg.

Orbán előtt tehát jobb volt, de Orbán után is jobb lesz.

Niedermüller Péter
alelnök, EP-képviselő, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum