2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Ma 11 éve ölt az azeri baltás gyilkos

Ramil Safarov 11 évvel ezelőtt pontosan a mai napon ölte meg az alvó örmény tisztet egy baltával. A később Azerbajdzsánnak kiadott, majd hazájában szabadon engedett baltás gyilkos esete az Orbán-kormány teljes diplomáciai kudarca volt. Több sajtóértesülés szerint is csak azért történhetett meg a garanciák nélküli kiadatás, mert az Orbán-kormány azeri befektetőket várt cserébe.
A korrupt kormány tehát – elárulva Magyarország tisztességét – pénzt várva engedett szabadon egy gyilkost. Azóta tudjuk, hogy a nagy azeri csereüzletből semmi sem lett a komoly diplomáciai botrányon, és a nyugati világ megrökönyödésén kívül. A már akkor is “sikereket halmozó” fideszes külpolitika azóta újabb szintet lépett, hiszen az Egyesült Államokon és az európai országok jelentős részén túl már a Fidesz korábbi tevékeny támogatói, a lengyel konzervatívok sem hajlandóak szóba állni Orbán Viktorral.

A Demokratikus Koalíció szerint az azeri baltás gyilkos kiadatása tökéletes szimbóluma az Orbán-kormány elvtelen és káros külpolitikájának. A DK szerint a kormány vállalhatatlan külpolitikai baklövései már teljesen elszigetelték Magyarországot az európai közösségtől. A DK szerint a diplomáciai kapcsolatok javítása elsődleges feladata kell legyen az Orbán-kormány bukása utáni felelős magyar kormánynak.

Ara-Kovács Attila
A DK Külügyi Kabinetjének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek