2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

DK: Lesújtó adatok – Még korruptabb lett az Orbán-kormány

A Transparency International legfrissebb nemzetközi kutatása szerint hazánk 2015-ben csak még korruptabb lett, mint az azt megelőző évben. A kutatás név szerint, kiemelten foglalkozik Magyarországgal, ahol az utóbbi években szemmel látható mértékben növekedett a korrupció.

“Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája”- ismerte be pár hete a kormánytól milliárdokat kapó Századvég elnöke. A Transparency kutatásából kiderül, hogy a Fidesz „legfőbb politikája” működik, hiszen még soha senki nem lopott el annyi pénzt a magyar sokaktól, mint a fideszes kevesek.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor minden egyes nap elárulja a magyarokat, amikor a sokak adóbefizetéseit a fideszes keveseknek osztogatja. A DK szerint az Orbán-rendszer bukása utáni független igazságszolgáltatásnak kell majd felelősségre vonnia azokat, akik a sokak képviselete helyett a saját, és családjuk bankszámláit gyarapították. Akkor a felelősök között lesz az a legfőbb ügyész is, aki most azt sem venné észre, ha a Parlament épületét lopnák el.
A DK által képviselt Sokak Magyarországa nem a kevesek gazdagodásáról, hanem a sokak tisztes megélhetéséről fog szólni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek