2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Legyenek mobil oltópontok azokon a kistelepüléseken, ahol nincs háziorvos!

Hosszú évek óta tartó súlyos probléma a háziorvosok hiánya az országban, amit a Fidesznek nem sikerült megoldania, persze komoly szándékuk sem volt rá. Mostani adatok szerint 6500 háziorvosi praxisból már több mint 600 áll üresen, azaz becslések szerint a 800 ezret is elérheti azoknak a száma, akiknek nincs állandó háziorvosuk, és akiknek ezáltal kérdésessé vált a beoltása is.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul szervezzenek mobil oltóegységeket, járásonként legalább egy ilyen oltópontot alakítsanak ki azokon a településeken, ahol nincs állandó háziorvosi szolgálat! Az utolsó utáni pillanatban vagyunk, hiszen hónapok álltak volna rendelkezésre ennek a megszervezésére. Tudtuk,  hogy előbb utóbb lesz oltóanyag, és azt is, hogy a betöltetlen háziorvosi praxisok kérdése nem fog varázsütésre megoldódni! A pánikkormány szervezetlensége, felkészületlensége már eddig is komoly fennakadásokat okozott a védekezésben. Ez a felelőtlenség és az oltási terv hiánya elfogadhatatlan, mert emberek életét veszélyeztetik vele.

Dr. Komáromi Zoltán

a DK egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…