2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Legalább azt ne akadályozzák, hogy mások enni adjanak az éhezőknek!

Hetek óta szabotálja a fővárosi közgyűlés illetékes bizottsága a nyilvános ételosztáshoz kért közterület-foglalási engedélyek kiadását. Az engedély hiányában bírsággal kell szembenéznie annak, aki mégis enyhíteni szeretne az éhezők nyomorán. Az engedélyezés halogatása (a gyakorlatban tehát az engedély megtagadása) mellett fölhozott szánalmas, mondvacsinált ürügyekből annyi kiderül, hogy Tarlóst és csapatát főként a forgalmas helyeken, nagy nyilvánosság előtt történő ételosztás szándéka irritálja.
A Demokratikus Koalíció tökéletesen megérti a Fidesz illetékeseit: valóban szégyenletes az a latin-amerikai mértékű szegénység, amelynek eredményeként egy-egy alkalommal egy tányér meleg levesért sorbanálló nyomorultak több kilométeres sora kígyózik a Blaha Lujza térnél. Ennél már csak az szégyenletesebb, hogy az a hatalom, amely ezt a nyomort létrehozta, adminisztratív úton akadályozza, hogy jó szándékú civil szervezetek megpróbálják azt enyhíteni.

A DK a kormánytöbbség figyelmébe kívánja ajánlani Ferenc pápa minapi üzenetét:  „adjatok enni az embereknek!” A minimum, ami egy magát kereszténynek nevező kormánytól elvárható, hogy ha már nem figyel a pápa intésére, mert a szükséges pénzt inkább ellopja, a Közgépre, MOL-részvényekre, stadionokra meg titkos nukleáris üzletekre költi, legalább ne akadályozza azokat, akik a pápa szavára hallgatva enni adnának az embereknek.

Élő Norbert
budapesti koordinátor (DK)


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…