2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Lázár fizesse a titkolózás perköltségét!

Még mindig nem tudjuk, hogy hol szállt meg Lázár János, amikor 2012-ben kétmillió forint közpénzt költött el londoni útja során. A Fővárosi Törvényszék tegnapi döntése nyomán Lázár és a Miniszterelnökség nem titkolózhat tovább, várhatóan azonban fellebbezni fognak az ítélet ellen.
Lázár János évek óta tartó titkolózása tehát vélhetőleg tovább folytatódhat, sárba tiporva a demokratikus jogállamok alapvető jellemzőjét, a kormánytisztviselők elszámoltathatóságát. Ugyanakkor közismert, hogy a perköltséget minden esetben a vesztes fél fizeti. Ha tehát a Miniszterelnökség végül elbukik a bíróságon, akkor közpénzből lesz kifizetve annak a pereskedésnek a költsége, amely Lázár János közpénzzel való elszámoltatásért indult el. A végén tehát – így vagy úgy – a magyar állampolgárok veszítenek.

A Demokratikus Koalíció azt követeli Lázár Jánostól, hogy részletesen számoljon be londoni útja részleteiről, ha pedig végül elveszíti a pert, akkor annak költségét fizesse ki a magánvagyonából! A DK szerint megengedhetetlen, hogy a magyar állampolgárok elől közérdekű információkat eltitkoló Miniszterelnökség végül a magyar állampolgárok pénzéből próbálja megvédeni magát a bíróságon.

A DK szerint a lázári titkolózás összeegyeztethetetlen lenne egy európai demokrácia intézményével, hiszen az elszámoltathatóságnak alapvető feltétele az átláthatóság, ami ellen a Fidesz tűzzel-vassal küzd.

Kerék-Bárczy Szabolcs
Elnökségi tag
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum