2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Kriza Ákos álljon a városa tanárai mellé!

A miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárainak nyílt levele lavinát indított el, amely elsöpörheti végre a kormány eszement oktatáspolitikáját. A Miskolcról indult erőteljes tiltakozáshoz egyre többen csatlakoznak, hiszen a Fidesz oktatáspolitikája totális kudarcot vallott.
A tanárok mára belefáradtak abba, hogy az Orbán-kormány sokkal inkább akadályozza őket az oktatásban, mintsem segítené. Minden pedagógusnak elege van már abból, hogy a kormány mondja meg miből szabad és miből nem szabad tanítani, hogy a kormány mondja meg mikor és mennyit kell ingyen túlórázni. Az oktatás jelenlegi feltételei Miskolc városának sem jók. Az iskolák működési költségeit az önkormányzat fizeti, miközben minden döntési jog a KLIK kezében van. Ez azt jelenti, hogy mi fizetünk, a kormány dirigál.

A Demokratikus Koalíció szolidaritást vállal a tiltakozó pedagógusokkal, üdvözöljük, hogy végre az érintettek is felemelték a hangjukat az oktatás tönkretétele ellen. A DK a tanárokat segítvén eljuttatja a tiltakozók követeléseit egy parlamenti írásbeli kérdés formájában az Emberi Erőforrások Minisztériumának, és választ vár a minisztertől.

A DK továbbá felszólítja Kriza Ákos polgármestert, hogy álljon a tiltakozó tanárok és a tanulni akaró miskolci fiatalok mellé, és követelje, hogy a jövőben ne a KLIK, hanem a város legyen az iskolák fenntartója!

Nagy-Korsa Judit
miskolci önkormányzati képviselő, DK

Varga Gergő
Elnök DK-Miskolc

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek