2021. 09. 24. péntek

Gellért, Mercédesz
1 EUR 356 HUF
1 GBP 417 HUF

DK: Közlemény

Mivel az MTVA fennhatósága alá tartozó MTI ugyan részt vett Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnökének mai sajtótájékoztatóján, de arról mégsem tudósított, annak tartalmát az alábbi közleményben közöljük:

A Demokratikus Koalíció feljelentést tett hivatalos személy elleni erőszak miatt. Az országgyűlési képviselők nem tettek semmi törvényelleneset. De tegyük fel, ha ilyen lett volna – ilyen nem volt – akkor Országgyűlési képviselővel szemben tettenérés esetén rendőr eljárhatna, magán-biztonsági őrök és magánhadseregek nem. Aki erre utasítást adott és aki ezt végrehajtotta az bűncselekményt követett el és azt a rendőrségnek le kell tartóztatnia!

Gréczy Zsolt frakciószóvivőnket fizikai erőszakkal akadályozták meg, hogy bemenjen a köztévé épületébe, pedig országgyűlési képviselőként joga van belépni. Szél Bernadett és Hadházy Ákos független képviselőket fizikai erőszakkal egyszerűen kidobták a köztévéből, Varju László DK-s képviselőt öten teperték földre. Ezt nem rendőrök tették, hanem egy Pintér Sándorhoz köthető magán-biztonsági cég. Nekik nincs joguk a képviselőkhöz érni, ez hivatalos személy elleni erőszak. Az épületen kívül lévő képviselőink a kint lévő rendőrökhöz fordultak, elmondva, hogy képviselői jogaik ellenére nem engedik be őket az épületbe. Amikor a rendőrökkel együtt akartak bemenni, akkor a magán-biztonsági őrök a rendőröket sem engedték be. A rendőrök ekkor mégsem intézkedtek, azt állítva, hogy a köztévé épülete magánterület. Abszurd!

DK Sajtóiroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum