2022. 05. 20. péntek

Bernát, Felícia
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

DK: Követeljük az özvegyi nyugdíj juttatásának húsz évre való emelését!

Egy régebbi rendelkezés szerint az özvegyi nyugdíj úgynevezett feléledésének időtartamát tíz évben határozza meg. Ez azt jelenti, hogy bár az özvegyen maradt fél a házastársa halála után kap özvegyi nyugdíjat, de csak egy évig. Ha azonban az özvegy a házastárs halála után tíz évvel jogosult lesz az öregségi nyugdíjra, akkor az özvegyi nyugdíjat is ismét jár neki, az öregségi nyugdíjon felül.

 

 

A Demokratikus Koalíció szerint ez a rendelkezés elavult, ezért írásbeli kérdést nyújtottunk be a Parlamentben és követeljük az özvegyi nyugdíj juttatásának húsz évre való emelését! Az öregségi nyugdíjkorhatár folyamatos emelésével ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy az özvegyen maradt fél a házastársa halála után tíz évvel nyugdíjba tud menni, így viszont sokan kerülnek méltatlan és nehéz helyzetbe idős korukra. Az európai magyarok és valódi hazafiak nem hagyják sorsukra a nyugdíjasokat!

 
 
 

Oláh Lajos 

országgyűlési képviselő

DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum