2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Kövér durván sértegette az ukrán népet

Kövér László házelnök azt találta mondani, hogy Ukrajna nem egy létező állam. Nem előzmények nélküli kijelentés ez. Szó szerint így érvelt Vlagyimir Putyin a 2008-as, bukaresti NATO-csúcson, amikor szóba került Ukrajna és Grúzia esetleges csatlakozása az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez.
Azon túl, hogy ez a primitív, az orosz birodalmi nacionalizmus szellemiségét tükröző kijelentés nem felel meg a tényeknek és szöges ellentétben áll a transzatlanti szövetségei rendszer érdekeivel, még ráadásul tényszerűen nem is igaz. Kövér László e hazugsággal Vlagyimir Putyin elvárásainak sietett eleget tenni és megsértett egy olyan nemzetet, amelyik történelme során nem először vív hasonló élet-halál harcot ellenségeivel, mint épp most is, Kelet-Ukrajnában.

A Demokratikus Koalíció visszautasítja az Ukrajnát ért durva sértést, szolidáris azzal a nemzettel, melynek fiai – közöttük számos magyar – immár második színes forradalmukkal nyilvánították ki a szabadság iránti vágyukat és európai elkötelezettségüket. Egy olyan vágyat és egy olyan elkötelezettséget, amely valóban összeegyeztethetetlen a Fidesz és Kövér illiberalizmusával, az Orbán-rezsim autokrata céljaival.

Ara-Kovács Attila
A DK külügyi kabinetjének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…