2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Kisebbségben a Fidesz a kerítésépítés ügyében

A Publicus Intézet friss felmérése szerint csak a magyarok egyharmada szerint kellene felépíteni a magyar-szerb határra tervezett vasfüggönyt. A megkérdezettek 67 százaléka szerint a kerítés ráadásul alkalmatlan arra, hogy menekülteket állítson meg.
A felmérés egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a kormányzat félelem- és gyűlöletkeltő plakátkampánya ellenére a magyar társadalom legrosszabb ösztönei helyett a szívére és az eszére hallgat. A magyar emberek kétharmada fölösleges és hasztalan intézkedésnek tartja a kerítésépítést, ami egyébként is csak a Fidesz belpolitikai kampányát szolgálja. A magyar-szerb határra tervezett vasfüggöny tehát már az előtt leomlott, hogy felépült volna.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány nem mehet szembe állampolgárai kétharmadával, hiszen négy évig bármire feljogosítva érezte magát a kétharmadra hivatkozva. A DK követeli, hogy a Fidesz álljon el a kerítésépítés ötletétől, még ha emiatt oligarchái szegényebbek is lesznek pár tízmilliárd forint közpénzzel.

Molnár Csaba

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum