2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Kiket és miért figyelt meg eddig a TEK?

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága szerint a kormány megsértette a magyarok magánélethez való jogát azzal, hogy a Terrorelhárítási Központ 2011 óta miniszteri utasításra, bírói engedély nélkül hallgathat le magyar állampolgárokat.

Mivel a Fidesz törvénye szerint a megfigyelteket utólag sem kell tájékoztatni a megfigyelésükről, semmilyen adat nem áll rendelkezésre arról, hogy hány embert figyeltetett meg a kormány az elmúlt 5 évben. Orbán Viktor külön bejáratú birodalmi rohamosztaga egy fideszes miniszter bemondására bárki lakásába csempészhetett poloskát, bárki telefonjait lehallgathatta és bárki magánleveleit elolvashatta anélkül, hogy akár csak egyetlen esetben is kiderülhetett volna, indokolt volt-e a titkosszolgálati eszközök alkalmazása.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy ismét egy európai intézménynek kell megvédenie a magyarokat a saját kormányuktól. A DK szerint a magyar állampolgároknak joguk van megtudni, hogy hány embert figyeltetett meg a kormány bírói engedély nélkül. A mai napon kezdeményezem, hogy betekinthessek a TEK megfigyelési dokumentációiba, és megismerhessem a megfigyelésekhez felhasznált eszközöket is.

A DK szerint egy jogállamban soha nem fordulhatna elő, hogy a hatalomban lévő kevesek megfigyelik az általuk képviselt sokakat. A DK a Sokak Magyarországát fogja felépíteni a jogainkat semmibe vevő kormány bukása után.

Vadai Ágnes Alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek