2021. 08. 3. kedd

Hermina
1 EUR 355 HUF
1 GBP 415 HUF

DK: Ki a felelős az amputált lábú kisfiúért?

DK: Ki a felelős az amputált lábú kisfiúért? – Tegyék ingyenessé az agyhártyagyulladás elleni védőoltást!
Újabb megdöbbentő eset történt a magyar egészségügyben: agyhártyagyulladás miatt amputálni kellett egy három éves kisfiú lábát. Amikor a szülők azzal hívták fel az ügyeletet, hogy a gyermeknek nagyon magas a láza, ahelyett, hogy orvost küldtek volna, az ügyeletes telefonon azt mondta, hogy adjanak a kisfiúnak lázcsillapítót. Mire a gyermek másnap kórházba került, már késő volt, ezért a kisfiúnak ujjak és lábak nélkül kell leélnie az életét.

A Demokratikus Koalíció azonnali magyarázatot vár a kormánytól! Ki a felelős azért, hogy az agyhártyagyulladásos kisfiúnak amputálni kellett a lábait, miért nem küldött orvost az ügyelet? Az EMMI indított-e már vizsgálatot, tett-e feljelentést, elvittek-e már valakit a rendőrök, vagy a Fidesz Magyarországán ennek sem lesz következménye? A DK elvárja, hogy Balog Zoltán egészségügyért is felelős miniszter személyesen tájékoztassa a sajtót a kormány várható lépéseiről.

A DK továbbá követeli, hogy a kormány tegye ingyenessé az összes agyhártyagyulladás elleni védőoltást! Ma hiába ingyenes a betegség C típusú törzse elleni védőoltás, ha a több megbetegedést és halálesetet a B típusú törzs okozza. Az utóbbi elleni védőoltás több, mint százezer forintba kerül gyermekenként, ez a magyar családok döntő többségének megfizethetetlen.

László Imre
a DK egészségügyi kabinetjének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum