2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Kezdeményezzük a Honvédelmi Bizottság összehívását az Irakban szolgáló magyar katonák ügyében

DK: Kezdeményezzük a Honvédelmi Bizottság összehívását az Irakban szolgáló magyar katonák ügyében

Azok után, hogy pénteken az amerikai légierő célzott csapással megölte az iráni Kászim Szulejmánit, a NATO és az USA vezette nemzetközi szövetség biztonsági okokból felfüggesztette iraki kiképző műveleteit. A misszióhoz Magyarország 200 katonával járult hozzá, akik jelenleg is Erbílben tartózkodnak.

 A Demokratikus Koalíció kezdeményezi az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának összehívását. Álláspontunk szerint a honvédelmi tárca 2018 óta mind a hadsereg létszámát, mind a felszerelését illetően titkolózik, és kérésre se hajlandó érdemi információt adni a Magyar Honvédséggel kapcsolatban. A most kialakult veszélyhelyzetben ezért azt kezdeményezzük, hogy a bizottság vizsgálja meg: elővigyázatosságból haza kell-e hozni a magyar katonákat Irakból. A DK szerint a kormány felelőssége, hogy egyetlen magyar honvéd életét se kockáztassuk, ezért elvárjuk Benkő Tibor honvédelmi minisztertől, hogy adjon részletes tájékoztatást az ülésen.

Vadai Ágnes
Honvédelmi és Rendészeti bizottság tagja,
országgyűlési képviselő
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum