2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Kevesebb Fidesz – Több fa és több levegő

A Demokratikus Koalíció Országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be természetes környezetünk és a zöldterületek védelméért. A DK határozata előírta volna, hogy meghatározott alapterületű, új építésű épület esetében legyen kötelező fa ültetése, többek között az óvodák és iskolák, a közterek és más közösségi intézmények területén.
A DK szerint a zöldterületeken történő fokozott faültetéssel több környezet- és egészségvédelmi cél is megvalósulhatott volna. A több fa nem csak több és jobb minőségű levegőt, hanem a zajszennyezés és az üvegházhatás természetes módon történő mérséklését, a légszennyező anyagok lekötését és a klíma természetes hűtését is biztosíthatta volna.

A Fidesz „természetesen” leszavazta a határozatot, ezzel újabb környezeti károkat okozva hazánknak. Ez persze nem meglepő azok után, hogy a napelemeket is megadóztató Orbán-kormány korábban megszüntette a Környezetvédelmi Minisztériumot és a zöld-ombudsman intézményét is.

Oláh Lajos
Országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…