2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF

DK: Iszonyatosan sok pénzt vettek ki Orbánék a nyugdíjasok zsebéből

Egyre nehezebb és kilátástalanabb lesz a nyugdíjasok helyzete Magyarországon. A nyugdíjak emelésekor ugyanis nem az úgynevezett nyugdíjasinflációt, hanem az általános fogyasztói szokásokat veszik figyelembe. Ez drámai következményekkel jár az idősekre nézve, akiket a Fidesz az elmúlt években már azzal is több tízezer forinttal károsított meg havonta, hogy megszüntette a béremelkedéssel együtt járó nyugdíjemeléseket. Ma úgy drágul a boltokban minden hónapról-hónapra, hogy a nyugdíjak nem követik sem a béreket, sem a valós inflációt.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy a kormány éppen a legkiszolgáltatottabb, idős korosztályt hozza méltatlan helyzetbe. Mi, európai magyarok úgy gondoljuk, hogy egy végigdolgozott élet után a minimum, ami jár, egy nyugodt, biztonságos időskor, méltó összegű nyugdíjjal. Éppen ezért dolgozunk az európai minimálnyugdíj bevezetésén, hogy Magyarországon se kerülhessen senki méltatlan helyzetbe a kora miatt.

Arató Gergely,
A DK országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum