2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Iskolákat zár be a működésképtelenség – Meg kell szüntetni a KLIK-et!

Egy nap sem telt el a köznevelésért felelős államtitkár lecserélése óta, már újabb iskola zárt be amiatt, hogy a KLIK nem fizette be az intézmény gázszámláját. Hiába állította az ellenkezőjét az Orbán által megálmodott szervezet, kiderült: a szolgáltató időben jelezte, hogy kikapcsolja az iskola fűtését.
A fideszes intézményfenntartó szervezet tehát csak az intézmények fenntartására alkalmatlan, hazudni pont ugyanúgy tud, mint létrehozói. A gyöngyöstarjáni iskola már a sokadik intézmény, amely a KLIK működésképtelenségét bizonyítja: korábban Somogyban több iskolában a fűtést, Nyíregyházán a villanyt kapcsolták ki a KLIK tartozásai miatt. A fideszes kevesek mindig elérik, hogy a sokak közül egyre kevesebben jussanak oktatáshoz, ha máshogy nem megy, akkor a fűtés vagy a villany kikapcsolásával.

A Demokratikus Koalíció szerint az oktatás ellehetetlenítésével az Orbán-kormány elárulta a magyar fiatalokat! A DK szerint azonnali hatállyal meg kell szüntetni az oktatást akadályozó KLIK-et!
A DK által képviselt Sokak Magyarországa meg fogja szüntetni a KLIK-et, vissza fogja adni az iskolák önállóságát és a szabad tankönyvválasztást, tehermentesíteni fogja a tanárokat és diákokat, továbbá fokozatosan emelni fogja a tanárok bérét. A Sokak Magyarországán nem kormányközpontú, hanem gyermekközpontú oktatásra van szükség.

Niedermüller Péter
Alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…