2022. 05. 24. kedd

Eszter, Eliza
1 EUR 383 HUF
1 GBP 447 HUF

DK: Inflációs rekord – Csúcson az élelmiszerárak drágulása

Hiába járunk már most is térdig a válságban, az élelmiszerek riasztó drágulása tovább folytatódik. A KSH ma nyilvánosságra hozott jelentése szerint újabb 7,9 százalékkal, a Privátbankár saját felmérése szerint viszont több mint 11 százalékkal drágultak az élelmiszerek. Egyetlen év alatt a fizetésünk, nyugdíjunk 10 százalékkal ér kevesebbet, mint eddig, ezzel pedig mára minden család bevásárlókosarát kezelésbe vette a válság.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz és Matolcsy György gyenge forintja gyenge gazdasághoz, a gyenge gazdaság pedig gyenge Magyarországhoz és elszegényedő családokhoz, lecsúszó dolgozókhoz, nyugdíjasokhoz vezetett. A DK szerint a fizetések és a nyugdíjak védelmében minél hamarabb be kell vezetni az eurót, a nyugdíjasoknak pedig azonnali nyugdíjkiegészítést kell adni még szeptemberben! Egészen elképesztő, hogy európai magyar polgárokként sokkal jobban sújt minket a válság, mint más európaiakat, mert a kormány nem csak a válságkezelésre, hanem az alapvető feladatai ellátására is alkalmatlan.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum