2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Íme a fideszes álkeresztény oktatáspolitika: nulla az akadálymentesítésre

Visszatérne zuglói gimnáziumába tanulni az a diáklány, aki élete végéig kerekesszékbe kényszerült, miután tavaly Budapest-Zugló vasútállomáson a túl szűk peronon várakozva egy keresztülhaladó tehervonat menetszele a szerelvény alá rántotta.

A gimnázium akadálymentesítése 7 és félmillió forintba kerülne. Ezt az összeget a tankerület sokallja, míg Rétvári Bence KDNP-s államtitkár közölte: „vizsgálják a lehetőségét” annak, hogy a jövőben majd egyszer akadálymentesítsék az intézményt – ami egyébként évek óta törvénybe foglalt kötelességük lenne.

A Demokratikus Koalíció szerint abban az országban, ahol a mátrai bizniszre 75 milliárd, szobrokra 360 millió, a minisztériumok újrabútorozására pedig több mint 20 milliárd közpénzt tud elszórni pár hónap alatt a Fidesz, Rétvári válasza nem csak gyomorforgató, de a napnál világosabban is leleplezi az álkeresztény mutyikormány működését: milliárdok a haveroknak, semmi a magyaroknak. Megalázott, a végtelenségig leterhelt és alulfizetett pedagógusok, rekordalacsony számú egyetemi felvételiző, lassan kiürülő pedagógustársadalom, az emberi és törvényi minimum lábbal tiprása: ez Orbánék oktatáspolitikája a NER tizedik évében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek