2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Illiberális rémálom helyett európai Magyarországot!

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és európai parlamenti képviselője a Fidesz kétharmadát megszüntető veszprémi választási győzelmet méltatta az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén, a fontos politikai kérdések vitájában.
Ha a magyar miniszterelnököt, vagy kormányt bármi kritika éri, a fideszes képviselők mindig azzal vágnak vissza, hogy a magyar kormány demokratikus választásokon, a polgárok akaratából szerzett kétharmados parlamenti többséget. Az EP-képviselő hangsúlyozta, hogy ez azonban nincs így.

„Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) magyar választásokról kiadott szakvéleménye szerint a kormánypárt kétharmados parlamenti többsége a korlátozó kampányszabályozásnak, a média politikai részrehajlásának valamint a választási rendszer teljes felforgatásának volt köszönhető. Ez a jelentés erkölcsi értelemben mondott ítéletet a kétharmad felett.” – mondta Molnár Csaba.

Az EP-képviselő kifejtette: „Kevesebb, mint egy évvel a parlamenti választásokat követően azonban a választók gyakorlati értelemben is ítéletet mondtak. Múlt vasárnap ugyanis a veszprémi időközi választáson a demokratikus ellenzék által támogatott jelöltnek szavaztak bizalmat és ezzel véget ért a kormánypárt kétharmados többsége a magyar Országgyűlésben. Ezzel új esélyt kaptunk arra, hogy a magyar miniszterelnök illiberális államról szőtt rémálma helyett hazánkat újra az európai ösvényre tereljük.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek