2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Ideje eltörölni a vasárnapi boltbezárást!

Harrach Péter KDNP-s képviselő két hónappal ezelőtt ígérte, hogy ha kell, felülvizsgálná a vasárnapi boltbezárást. Az Index videójából derült ki, hogy a KDNP elégedett a boltbezárással. Míg Rétvári Bence szerint csak a „sajtó hergelése” tehet a törvény rossz fogadtatásáról, addig Hoffmann Rózsa egy mondaton belül bizonyítja be, hogy a KDNP nem hisz a közvélemény kutatásoknak, kivéve ha azok a saját álláspontját támasztják alá.

Az álkeresztény fantompárt a legdurvább kettős mérce alkalmazásától sem riad vissza, ha az agyszüleményét szeretné megvédeni. Köztudott, hogy a törvény – hatástanulmányok szerint – milliárdokat vesz ki a költségvetésből, több tízezer ember megélhetését veszélyezteti, visszaveti a Balaton idegenforgalmát és ellehetetleníti a hétvégi diákmunkát is. Talán csak a szomszédos országok határ menti bevásárlóközpontjai jártak jól: a KDNP tehát sikerrel „szolgált idegen érdekeket” a magyarokkal szemben, nyilvánvalóan puszta keresztényi jóindulatból.

A Demokratikus Koalíció szerint letelt a Harrach Péter által emlegetett két hónap, ezért a vissza kell vonni a vasárnapi boltbezárás törvényét. A DK szerint az, hogy a magyar emberek 62%-a elutasítja a törvényt, elég ok kell legyen annak visszavonására. A DK szerint egy európai Magyarországon semmilyen kormánynak nem lenne joga egy polgárai döntő többsége által elutasított törvényt hatályban tartani.

DK Sajtóiroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…