2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Homofóbia Elleni Világnap – Az Orbán-kormány a kirekesztés oldalán áll

Ma van a Homofóbia Elleni Világnap. Ez a nap arra hivatott emlékeztetni a világot, hogy – akár a származás, a bőrszín vagy a nem – a szexuális orientáció sem lehet semmilyen hátrányos megkülönböztetés vagy kirekesztés alapja. Egy nemzetközi LMBTI jogvédő szervezet friss felmérése szerint Magyarország ebből a szempontból is az elutasítás és a kirekesztés felé halad, méghozzá a kormánypárti politikusok homofób nyilatkozatainak hathatós hozzájárulásával.

Ma már egy tucat európai országban alkotmányban garantált jog az azonos neműek házassága. Legutóbb épp a kontinens legkatolikusabb országa, Írország bizonyította be egy népszavazáson, hogy semmilyen vallás vagy ideológia nem állhat az emberek elfogadásának és egyenjogúságának útjába, függetlenül szexuális irányultságuktól. Az Orbán-kormány ebben is a sötét középkor felé kacsingat; ma még azt is a hatalom akarja megmondani, hogy mit nevezhetünk családnak, nem is beszélve a házasság intézményének felhasználásáról az egynemű párok kirekesztésére.

A Demokratikus Koalíció a létrejötte óta egy olyan Magyarországért küzd, ahol a homofóbia eltűnőben van, ahol a társadalom kiveti magából a bármiféle hátrányos megkülönböztetést szorgalmazókat. A DK szerint az Orbán-kormány a kirekesztés és a megbélyegzés oldalára állt, minden egyes homofób nyilatkozattal elárulva az elfogadás egyetemes eszméjét.

Sebian-Petrovszki László
a DK LMBTQ-munkacsoportjának vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum