2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Hogy kerülhettek az ukrán-magyar kettős állampolgárok adatai az orosz titkosszolgálathoz, majd ukrán nacionalistákhoz?

DK: Hogy kerülhettek az ukrán-magyar kettős állampolgárok adatai az orosz titkosszolgálathoz, majd ukrán nacionalistákhoz?

A Mirotvorec ukrán nacionalista szervezet közlése szerint orosz titkosszolgálatoktól szerezték meg az ukrajnai magyar útlevelek teljes adatbázisát, amelyet nemrég közzé is tettek honlapjukon. Ráadásul azt állítják, amennyiben Szijjártó Péter külügyminisztert poligráfos vizsgálatnak vetnék alá, kiderülne, hogy az orosz titkosszolgálatok őt is beszervezték.

A Demokratikus Koalíció azonnali válaszokat vár a kormánytól, első sorban a Putyinnal “jó kapcsolatot ápoló” Orbán Viktortól! Hogyan kerülhettek az orosz titkosszolgálatok kezébe határon túli kettős állampolgárok útlevéladatai, illetve mi igaz a Szijjártó Pétert ért – hazaárulást is felvető – vádakból? A DK szerint a helyzetet azonnal tisztázni kell, mert a kormány súlyos veszélybe sodorta az ukrán-magyar kettős állampolgárokat!

Vadai Ágnes
országgyűlési képviselő, a Honvédelmi és Rendészeti bizottság alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum