2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Hírek helyett propaganda – Magyarországon gyásznap lett a sajtószabadság világnapja

DK: Hírek helyett propaganda – Magyarországon gyásznap lett a sajtószabadság világnapja

Ma van a sajtószabadság világnapja. Ma az egész világon azt a demokratikus vívmányt éltetik, amelyet az Orbán-kormány az elmúlt 6 évben tűzzel-vassal üldözött, és igyekezett teljesen eltörölni.
A sajtóban ma megjelent friss beszámolók alátámasztják, hogy Magyarországon a rendszerváltás után negyed évszázaddal ismét a Pártközpontban születnek az állami média álhírei. Aki olyan TV-t üzemeltet, amely beszámol a Fidesz korrupciós botrányairól, az különadókra és bírságokra számíthat, aki újságíróként a közpénzeket magukra költő fideszes képviselőket kérné számon, azt kitiltják a parlamentből.

A cél egyértelmű: talán kevesebb embernek tűnik fel Orbán mérhetetlen gyávasága, ha nem kell függönyök mögött bujkálnia és parlamenti folyosókon elfutnia a kérdések elől – hiszen nem is lesznek már kérdések. Maradnak tehát a kormánypárti propagandamédiumok, amelyek hol Rogán Antal minisztériumától, hol a jegybanki alapítványoktól kapnak közpénzt a sikerjelentések legyártására.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány hiába üldözi a szabad sajtót és az igazi híreket, a húsbavágó valóságot nem tudja eltitkolni a magyarok elől. A DK szerint mára odáig fajult a Fidesz pártállami cenzúrája, hogy még ennek a közleménynek a kiadását sem garantálja senki és semmi. A DK szerint az Orbán-rendszer bukása után ismét garantálni kell a sajtó szabadságát és függetlenségét.

Vágó István
Média-Munkacsoport vezető
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…