2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Hiába mondja, nem teljesíti schengeni kötelezettségeit az Orbán-kormány

Akár a magyar menekülttáborok embertelen körülményeiről, akár a határainkon lévő szögesdrótkerítésről, akár az európai normákkal ellentétes magyar törvényi szigorításokról volt szó az utóbbi hetekben, az Orbán-kormány mindig azzal védekezett, hogy Magyarország csak így tudja betartani schengeni kötelezettségeit, a menekültek regisztrálását.
Ehhez képest a csütörtökön érkezett 8104 emberből mindössze 155 menekültet regisztrált a kormány, így az eddigi egyetlen kormányzati érvről is kiderült, hogy hazugság. Természetesen a schengeni szabályok betartatása sem indokolná, hogy háborúból menekült családok, nők és gyerekek fagyoskodjanak a túlzsúfolt menekülttáborokban, így azonban ez nem csak gyenge, hanem hazug magyarázkodás is. Hiába beszél Orbán Viktor a szabályokat betartató, igazságtalanul támadt Magyarországról: ha a tények ennek pontosan az ellenkezőjét mutatják, akkor az csak a magyar emberek és hazánk európai szövetségeseinek tudatos megtévesztése.

A Demokratikus Koalíció felszólítja az Orbán-kormány, hogy ne próbálja hazudozással mentegetni embertelen menekültpolitikáját. A DK szerint egyszerre kell megfelelni az emberség törvényeinek és a schengeni szabályoknak: emberi körülményeket kell biztosítani a menekülteknek, amíg a hatóságok elvégzik a regisztrációjukat. A kormány mérlege eddig kettőből semmi.

Oláh Lajos
országgyűlési képviselő DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum