2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Hazafias testnevelésből jön vissza a sorkatonaság?

A világgal, de leginkább a magyarokkal folyton harcban álló Orbán-kormány most hazafias testnevelési órákat akar bevezetni. A múlt század harmincas éveire emlékeztető kormányhatározat a “védelmi feladatokra felkészítés” címszó alatt jelent meg.
Mit akar az Orbán-kormány? Háborúba küldeni a magyar gyerekeket? Vissza akarja hozni a Gyurcsány-kormány idején megszűnt sorkatonaságot?
A Demokratikus Koalíció szerint a rezsim alattvalókat akar képezni, egyúttal aljas módon azt feltételezi a magyar családokban nevelt gyermekekről, hogy nem szeretik eléggé a hazájukat. Jobb, ha tudja a Fidesz, hogy a hazaszeretet nem a Fidesz hazug, folyton változtatott világképétől függ.
Ez a javaslat veszélyes, ezért a DK teljesen elutasítja. Az Orbán-kormány inkább úszni tanítsa a gyerekeket, adjon nekik esélyt a felnőtt élet megkezdésére, a diploma megszerzésére. Nem véletlen, hogy a diákok fele el akarja hagyni az országot. Ha Orbán-beszédekre kell majd törzshajlítást végezniük, lassan minden fiatal külföldre fog menekülni.

Vadai Ágnes alelnök, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…