2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Havasi maszatol Orbán svájci banktárgyalásairól

Orbán Viktor szóvivője gyakorlatilag beismerő vallomást tett, amikor vadkacsának nevezte a DK kérdéseit, amelyek Orbán Viktor svájci, bankok munkatársaival folytatott esetleges tárgyalásaira vonatkoztak.
Havasi Bertalan akkor cáfolta volna főnöke és a bankok közötti tárgyalást, ha az egyszerű eldöntendő kérdésre nemmel válaszolt volna. A kérdés tehát továbbra is kérdés: találkozott-e a miniszterelnök a Credit Suisse és a Pictet Bank képviselőivel? Mivel ilyen megbeszélést nem tettek közzé hivatalos programjai között, ha volt ilyen találkozó, csak magánemberként tárgyalhatott. Ha így történt, akkor jogunk van tudni, érinti-e az esetleges találkozó a nyilvános vagyonnyilatkozatát?

Kacsákkal Orbán körül amúgy sem érdemes előhozakodni. Amikor kiderült Schmitt Pál plágiumbotránya, Szijjártó Péter – Havasi Bertalan elődje – bulvárkacsának nevezte a történetet. Két héten belül Schmitt Pált megfosztották doktori címétől és távoznia kellett a köztársasági elnöki posztról is.

Mivel Havasi Bertalan csupán maszatol az egyenes válasz helyett, a DK kérdéseit hivatalos, írásos formában is feltesszük Orbán Viktornak.

Gréczy Zsolt szóvivő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek