2022. 07. 7. csütörtök

Apollónia
1 EUR 410 HUF
1 GBP 482 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Hátrányos helyzetű gyerekek tömegei szakadnak le, mert kimaradnak a digitális oktatásból – Sürgősen nyújtson segítséget számukra is a kormány!

DK: Hátrányos helyzetű gyerekek tömegei szakadnak le, mert kimaradnak a digitális oktatásból – Sürgősen nyújtson segítséget számukra is a kormány!

A hátrányos helyzetű családokban élő gyermekek jelentős része kimarad a digitális oktatásból, hiszen körülményeik miatt számukra nem adottak azok a technikai feltételek, amiknek segítségével részt vehetnének az online tanórákon – jó néhány helyen még villany sincs a házban, nemhogy internet vagy számítógép. Így viszont az eddiginél is inkább leszakadnak társaiktól, és behozhatatlan hátrányba fognak kerülni, mert bár papír alapon megkapják a tananyagot és a feladatokat, de még ez sem biztosított mindenhol és a feldolgozásban senki sem segít nekik.

A Demokratikus Koalíció felhívja a kormány figyelmét, hogy sürgős segítségre van szüksége ezeknek a gyerekeknek és családoknak, hiszen a lemaradás miatt egész jövőjük kerül veszélybe. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának a KLIK-kel együttműködve azonnal meg kell oldania, hogy hatékonyan segítséget nyújtsanak. Az emberek élete nem játék és a gyerekek jövőjét sem lehet azért kockára tenni, mert a családoknak nem áll módjukban részt venni a digitális oktatásban. A DK éppen ezért biztosított korábban 80 laptopot az Oltalom Karitatív Egyesülettel együttműködve a rászoruló családoknak.

Oláh Lajos
A DK országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Újra telefonos csalók!
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelent az a csalási forma, amikor telefonhívás alkalmával pénzintézetek alkalmazottjának…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum