2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Hátrányos helyzetű gyerekek tömegei szakadnak le, mert kimaradnak a digitális oktatásból – Sürgősen nyújtson segítséget számukra is a kormány!

DK: Hátrányos helyzetű gyerekek tömegei szakadnak le, mert kimaradnak a digitális oktatásból – Sürgősen nyújtson segítséget számukra is a kormány!

A hátrányos helyzetű családokban élő gyermekek jelentős része kimarad a digitális oktatásból, hiszen körülményeik miatt számukra nem adottak azok a technikai feltételek, amiknek segítségével részt vehetnének az online tanórákon – jó néhány helyen még villany sincs a házban, nemhogy internet vagy számítógép. Így viszont az eddiginél is inkább leszakadnak társaiktól, és behozhatatlan hátrányba fognak kerülni, mert bár papír alapon megkapják a tananyagot és a feladatokat, de még ez sem biztosított mindenhol és a feldolgozásban senki sem segít nekik.

A Demokratikus Koalíció felhívja a kormány figyelmét, hogy sürgős segítségre van szüksége ezeknek a gyerekeknek és családoknak, hiszen a lemaradás miatt egész jövőjük kerül veszélybe. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának a KLIK-kel együttműködve azonnal meg kell oldania, hogy hatékonyan segítséget nyújtsanak. Az emberek élete nem játék és a gyerekek jövőjét sem lehet azért kockára tenni, mert a családoknak nem áll módjukban részt venni a digitális oktatásban. A DK éppen ezért biztosított korábban 80 laptopot az Oltalom Karitatív Egyesülettel együttműködve a rászoruló családoknak.

Oláh Lajos
A DK országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…