2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Határon innen és túl is politikai alapon osztja a Fidesz a színházi támogatásokat

DK: Határon innen és túl is politikai alapon osztja a Fidesz a színházi támogatásokat

Tavaly év végére a színházak jó részének működését gyakorlatilag ellehetetlenítette az Orbán-rendszer a támogatások megvonásával. Mostanra kiderült, hogy a Fidesz nem csak a határainkon innen, hanem a határon túl is veszélyesnek gondolja a szabad kultúrát és a független színházat, ugyanis politikai alapon osztott ki egymilliárd forintot a határon túli színházak között is.

A kultúrát érintő legújabb fideszes gazemberség több tanulságot is tartogat: 1. lett volna pénz a magyarországi független színházak támogatására is, 2. a határainkon túl sem a tehetség és az értékteremtés, hanem a kormányközeli kapcsolatok határozzák meg a támogatások mértékét.

A Demokratikus Koalíció szerint aki politikai alapon támogat színházakat, az valójában a kultúra gyilkosa és nem támogatója. A DK egy olyan európai Magyarországot akar, ahol a művészet szabad. Ahol nem befogott szájakért, nem hazug sikerpropagandáért és végképp nem kormányközeli kapcsolatokért fizetnek, hanem elgondolkodtatásért, szórakoztatásért, a szellem szabad szárnyalásáért: színházért – legyen szó belvárosi kőszínházról vagy határon túli kisszínházról. Ezt fogja tenni az Orbán utáni európai Magyarország.

Arató Gergely,
A DK országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…