2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Hány Matolcsy-családtag kapott még közpénzt?

Egy, a sajtóban megjelent cégbírósági szerződés bizonyítja, hogy Matolcsy György jegybankelnök fia a jegybank Növekedési Hitelprogramjából szerezhetett hitelt egy bútorgyár megvásárlására. A pénzügyi machinációban előbb a Matolcsy unokatestvérének tulajdonában álló hitelbankhoz jutott a jegybank által kezelt közpénz, amely – szintén alacsony kamattal – hitelként adta tovább Matolcsy fiának. Korábban Matolcsy György felesége örülhetett férje segítségének, hiszen az MNB alapítványai Balatonakarattyán vettek üdülőt, “véletlenül” pont ott, ahol Matolcsy felesége a polgármester.

A fideszes kevesek számára továbbra is Móricz Zsigmond Rokonok című műve jelenti a használati utasítást a családi meggazdagodáshoz. A jegybankelnök sorozatosan arra használhatja a hivatalát, hogy közpénzeket juttasson közvetlen családtagjainak és rokonainak. Ebben még a felpuhított fideszes törvények sem jelenthetnek akadályt, hiszen Polt Péter legfőbb ügyész felesége is az MNB-től kap havi 5 milliós fizetést.

A Demokratikus Koalíció követeli a jegybankelnöktől, hogy számoljon be, hány családtagjának adott még közpénzt! A DK épp a napokban élt felügyeleti panasszal amiatt, hogy az ügyészség elutasította a DK Matolcsy alapítványai miatt tett feljelentését. A DK szerint azonban hiába van Matolcsy fizetési listáján a legfőbb ügyész felesége, a maffiakormány bukása után mindegyiküknek számot kell majd adnia a szétosztogatott közpénzekről.

Varju László
Alelnök, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek