2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Hány ember kell a Kossuth-térre, hogy a kormány tegyen valamit az egészségügyért?

DK: Hány ember kell a Kossuth-térre, hogy a kormány tegyen valamit az egészségügyért?

Sándor Mária, a fekete ruhás nővér több száz ember kíséretében virrasztott 12 órát a Parlament előtt, hogy az Orbán-kormány végre érdemben tegyen valamit a magyar egészségügy összeomlása ellen. Az egészségügyi dolgozóknak, ápolóknak, védőnőknek, beteghordóknak és orvosoknak joggal van elegük az elmúlt 6 évben tett beváltatlan kormányzati ígéretekből, mivel a tettekkel továbbra is adós az egyre hiteltelenebbé váló Orbán-kormány.

Akik a Parlament előtt éjszakáztak, pontosan tudják, hogy nélkülük a magyar egészségügy csak múlt idő lenne. Ők azok, akik minden viszontagság, embertelen körülmény és megalázó bér ellenére a mai napig ott vannak a lepusztult kórházak falai között, hogy gyógyítsanak és életeket mentsenek. A kormány az ő hivatástudatukkal élt vissza az elmúlt 6 évben, amikor százmilliárdokat vont ki az egészségügyből szép szavak és gátlástalan hitegetés mellett.

A Demokratikus Koalíció szerint felemelő látni a magukért kiálló egészségügyi dolgozók elszántságát, és szomorú, hogy a kormány továbbra sem tesz értük semmit, holott tíz millió magyar tudja, hogy igazuk van. A DK arra kéri az Orbán-kormányt, hogy tegye fel magának a kérdést: hány embernek kell a Parlament elé vonulnia, hogy 6 év megszorítás után történjen valami az egészségügyben?

László Imre
A DK egészségügyi kabinetjének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…