2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

DK: Győrffy Balázs hazudik és adót is csal?

Az Agrárkamara elnöke, fideszes képviselő naponta új variációval áll elő vagyonbevallásáról és jövedelmeiről, azt azonban nem sikerül megmagyaráznia, hogyan törleszt havi kétmilliót félmillióból. Legújabb állítása szerint a fel nem tüntetett 50 milliós bevétel „őstermelői tevékenység bevétele”, amiből 400 ezer Ft jövedelem keletkezik, ez szerepel a vagyonbevallásában. Állítása szerint az őstermelői bevételéből finanszírozza a „hitelfelvétellel kapcsolatos kötelezettségeket” – azaz, évi 400 ezer Ft-ból törleszt mintegy 190 millió Ft-os hitelt.

Ha Győrffy a termelés költségei között szerepelteti a hiteltörlesztést, ahogy nyilatkozatában állítja, akkor nem csak a vagyonbevallásában, hanem az adóbevallásában is hazudik, azaz adót csal. A bevétellel szemben csak a kamat számolható el, a tőke törlesztése nem. Kérdés, hogyan kaphatott Győrffy 191 millió Ft hitelt, ha éves bevétele csak 50 millió Ft és ebből mindössze 400 ezer Ft jövedelmet képes előállítani? További kérdéseket vet fel, hogyan kaphatott további 71 millió Ft növekedési hitelt, ha a korábbi hiteleinek törlesztéséhez sem rendelkezik elégséges jövedelemmel.

A Demokratikus Koalíció követeli a NAV-tól, hogy vizsgálja meg Győrffy adóbevallását, az MNB-től pedig, hogy számoljon be a Győrffynek nyújtott hitel részleteiről! A DK által képviselt Sokak Magyarországán a kevesek nem hamisíthatják meg, és nem titkolhatják el vagyonukat a sokak elől.

Nagy-Huszein Tibor
Alelnök, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek