2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Gyógyszer 300 helyett 11 ezer forintért

Döngette a mellét Rétvári Bence államtitkár, hogy néhány gyógyszer ára csökkent. Arról elfelejtett beszámolni, hogy hány gyógyszeré nőtt, és főleg milyen mértékben. Legutóbb április 1-jén 59 medicina ára csökkent átlagosan 13 százalékkal, de azzal nem dicsekedett az Orbán-kormány, hogy 92 készítmény térítési díja ellenben nőtt – 72 százalékkal.
Kirívó eset, hogy az egyik, skizofrénia kezelését szolgáló gyógyszer ára 300-ról közel 11 ezer forintra nőtt. Drágultak az epillepsziát és a cukorbetegséget gyógyító szerek árai, a szívkoszorúér görcsére felírt tapasz ellenértéke is.

2010 óta az Orbán-kormány folyamatosan csökkentette a gyógyszerekre adott társadalombiztosítási támogatást. Hat éve még csak a gyógyszerek árának 48 százalékát kellett a betegnek fizetni, azóta ez 53 százalékra nőtt – az inflációnál nagyobb mértékben.

Tehát az Orbán-kormány miatt az elmúlt hat évben nőttek a betegek terhei. Stadionokra, kisvasutakra költik a pénzünket, ahelyett, hogy az végveszélyben levő egészségügyre, a betegek gyógyítására költenének.

Dr. László Imre egészségügyi kabinetvezető, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…