2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Gyávaságból jeles – A Fidesz továbbra sem mer vitázni

A Demokratikus Koalíció összes polgármesterjelöltje sajtónyilvános vitára hívta kormányoldali ellenfelét. A DK politikusai azzal a céllal hirdettek vitát, hogy áttekintsék és értékeljék az elmúlt négy év történéseit, illetve megvitassák a következő öt év terveit, céljait, ezzel a választókat is bevonva az adott várost, kerületet érintő kérdésekbe.

A Fidesz politikusai közül viszont senki sem vállalta a vitát, olyan jelölt is volt, akinek még nemet mondani sem volt mersze a felkérésre, inkább más, mondvacsinált elfoglaltságokra hivatkozott.

A Demokratikus Koalíció polgármesterjelöltjei úgy vélik, a Fideszes polgármesterek semmitől sem félnek annyira, mint hogy nyilvánosan számot kelljen adniuk arról, hogy mit – vagy mit nem – csináltak az elmúlt négy évben. A Fidesz politikusainak legnagyobb ellenségei a kérdések és az észérvek, legsötétebb rémálmuk pedig a racionalitás és a kritika. A DK szerint persze érthető, hogy Orbán Viktor és pártja képviselői félnek a vitától, hiszen nincs olyan észérv, mely alátámaszthatná vállalhatatlan kormányzásukat.

A Demokratikus Koalíció sajnálattal veszi tudomásul, hogy a Fidesz polgármesterei annyira sem becsülik a magyar embereket, hogy felvállalják saját döntéseiket, álláspontjukat egy nyilvános vitán. A DK polgármesterjelöltjei remélik, hogy a választók októberben nemet mondanak a gőgös hallgatás politikájára és arra, hogy kerületüket gyáva polgármesterek irányítsák.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek