2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF

DK: Gömöri Zsolt fizesse vissza a 17,5 milliós jutalmát!

A Magyar Olimpiai Bizottság közlése szerint Gömöri Zsolt a 2012-es londoni paralimpia után 17,5 millió forintos jutalomban részesült. A Magyar Paralimpiai Bizottság volt elnöke ezt az összeget tehát a 3 millió forintos végtörlesztése, a 10 millió forintos autója, a havi 1,5 millió forintos fizetése és a saját cégének juttatott több millió forinton kívül kapta.
Ha egy paralimpikon éveken át tartó felkészülés, edzőtáborozás és rengeteg munka után emberfeletti erővel el tud érni egy paralimpiai ezüstérmet, akkor jut 18 millió forint jutalomhoz. A parasportolók nem kapnak 1,5 millió forintos havi fizetést, nem kapnak végtörlesztést és 10 millió forintos autót sem, számukra négy évente a paralimpia az egyetlen lehetőség egy ekkora összeghez jutni. Gömöri számára elég volt a Fidesz és Deutsch Tamás barátsága is.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a Magyar Paralimpiai Bizottságot, hogy fizettesse vissza Gömöri Zsolttal a londoni paralimpia után kapott jutalmát! A DK szerint vérlázító, hogy egy fideszes káder a semmiért kaphatott annyi pénzt, amennyit egy paralimpikon csak csodálatra méltó teljesítményért, egy paralimpiai ezüstérem megszerzése után kapna.

Gréczy Zsolt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum