2021. 10. 16. szombat

Gál
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

DK: Gáz van a KLIK-nél, nincs gáz az iskolákban

Somogyban több településen elzárták a gázt az iskolákban, mert a KLIK nem fizette a számlákat. Van olyan település, ahol eddig az iskola konyhája végezte a helyi és a környező falvakban nyújtott szociális étkeztetést. Nyíregyházán eközben a villanyt kapcsolták ki. Az utolsókat rúgja az Orbán-kormány centralizált oktatási rendszerének zászlóshajója, aminek eddig egyetlen “érdeme”, hogy bármelyik fideszes káderből iskolaigazgatót tudott csinálni.
A kormány “intézményfenntartó központja” már a legalapvetőbb feladatát sem képes elvégezni – fenntartani az intézményeket – annak ellenére, hogy több, mint 500 milliárd forintot kap a költségvetésből. Nagy kérdés, hogy végül hol kötnek ki a KLIK áltak kezelt milliárdok, ha már az iskolák gáz- és villanyszámláját sem fizetik, veszélybe sodorva a nyári szociális étkeztetést. Ha szeptemberig nem oldódik meg a helyzet, akkor ellehetetlenülhet a diákok tanítása is – a “magyar reformok” tehát olyannyira működnek, hogy teljes megyékben sötétülhetnek el az iskolák.

A Demokratikus Koalíció szerint a KLIK a legalapvetőbb feladatainak ellátására is képtelen, ezért meg kell szüntetni! A DK szerint a jelenlegi helyzet csakis azért állhatott elő, mert a kormány nem vonta le a megfelelő következtetéseket abból a 2014-es miniszteri biztosi jelentésből, amely egyszer már feketén-fehéren leírta a KLIK működésképtelenségét.

Arató Gergely
A DK oktatási szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum