2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Földet, trafikot, kaszinót a fővárosi főügyésznek!

A fővárosi főügyész tartott ma sajtótájékoztatót a fideszes Quaestor-botránnyal kapcsolatban. Arról nem beszélt, hogy miért engedélyezte Matolcsy György jegybankelnök a Quaestor kötvénykibocsájtását, nem említette Szijjártó Péter és a letartóztatott Tarsoly Csaba közös ügyeit, megfeledkezett a brókerbotrányban közpénzt elveszítő Fazekas Sándorról, és „véletlenül” azt is kifelejtette, hogy Orbán Viktor bennfentes információval élhetett vissza, amikor kivetette a minisztériumi pénzeket a fideszes brókercégből.
A beszámoló kizárólag arról szólt, hogy mit csináltak a fideszes brókerek, és a pénzügyi hatóságok 2010 előtt. Ezekről beszélt az az ember, aki elvileg azért felel, hogy felelősségre vonják azokat, akik lopnak, csalnak, hazudnak. A törvény erejét tehát nem sikerült érvényesíteni, hiszen nem illett volna a Fidesz kommunikációs stratégiájába, amelyben a 2010 előtti kormányok tehetnek egy 2015-ös fideszes pénzügyi csalásról.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány adjon földet, trafikot és kaszinót a fővárosi főügyésznek! A DK szerint a főügyész rászolgált a fideszes keveseknek járó javakra, egy tisztességes maffiakormánynak pedig meg kell hálálnia a gengszterei törvényen felüli szabadságát. A DK szerint megengedhetetlen, hogy a fideszes kevesek országában egy Fidesz-sajtótájékoztatóval is felérő performanszt nyújtó főügyész ne részesüljön a sokaktól ellopott javakból.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…