2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Fizessék vissza a szemétszállítási díjat azoknak, akiknél szünetel a szolgáltatás!

DK: Fizessék vissza a szemétszállítási díjat azoknak, akiknél szünetel a szolgáltatás!

Péntek óta már több, mint száz településen nem megoldott a lakossági hulladék elszállítása. Fóton például hangosbemondókkal figyelmeztetik az embereket, hogy ki se tegyék a kukákat, Erdőkertes polgármestere pedig a Facebookon közzé tett bejegyzésében figyelmeztet ugyanerre.
A Demokratikus Koalíció követeli, hogy azokon a településeken, ahol szünetel a szemétszállítás, fizessék vissza a díjat az adott időszakra az érintetteknek. Az emberek élő szerződéssel rendelkeznek ezeken a településeken is, joggal elvárható, hogy megoldják a problémát. Ráadásul most a katasztrófavédelemtől várják a csodát, holott nem az ő feladatuk a szemét összeszedése és elvitele. A higiéniás kérdéseken túl pedig környezetvédelmi szempontokból is aggályos a hulladék-probléma: hamarosan meg fognak jelenni az illegális szemétlerakók az erdőkben. A DK szerint a kormánynak haladéktalanul meg kell oldania a szemétszállítást, és nem a katasztrófavédelem nyakába kell varrnia a problémát.
Rónai Sándor
szóvivő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum