2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Fidesz-Jobbik koalíció a sorkatonaságért – Nem kérünk belőle!

Simicskó István honvédelmi miniszter, Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető, és Kövér László házelnök után tegnap már a Jobbik is a sorkatonaság visszaállítását szorgalmazta. Ezzel – ahogy időről-időre mindig – újra megalakult a Fidesz-Jobbik koalíció, a sorkatonaság pedig már nem veszélyes eshetőségként, hanem valós fenyegetésként lebeg a magyar fiatalok feje fölött.

A jobboldal valamiért azt gondolja, hogy magasan képzett hivatásos katonák és korszerű felszerelések helyett inkább magyar gimnazistákra lenne szükség a hadseregben. A jobboldal avítt, múlt századi romantikájának ékes bizonyítéka, hogy amíg a nyugat-európai fiatalokat a hazájukban a tanulásra és a munkára bíztatják, addig a magyar jobboldal mindenkit kivenne az iskolából, hogy kaszárnyába küldje.

A Demokratikus Koalíció határozottan elutasítja a sorkatonaság visszaállítását! A DK által képviselt Sokak Magyarországa nem fegyvert és egyenruhát, hanem tudást és lehetőséget adna a fiatalok számára. A DK szerint elszomorító, hogy a teljes magyar jobboldal kész elárulni a magyar fiatalokat, tovább mélyítve a már most is történelmi mértékű kivándorlást.

Vadai Ágnes
Alelnök, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek