2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

DK: Feljelentést tettünk az ügyészségnél a Microsoft-botrány miatt

A Fidesz által megszállt ügyészség elmondása szerint azért nem tett eddig semmit a Microsoft-botránnyal kapcsolatban, mert “az ügyészség sem az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumától, sem más amerikai hatóságtól nem kapott feljelentést vagy olyan jelzést, amely az említett ügyletekkel kapcsolatos korrupciós bűncselekményre utalna”. Ha csak a feljelentés hiányzik, ezen ne múljon, mi megtettük – még ha tudjuk is, hogy ha nem egy “volt” fideszes vezetné a Legfőbb Ügyészséget, már embereket vezettek volna el vezetőszáron.

A Demokratikus Koalíció a Központi Nyomozó Főügyészségen tett feljelentést az Amerikában és Európában már felgöngyölített korrupciós üggyel kapcsolatban. Ideje, hogy a legfőbb ügyész ne leghűbb ügyészként viselkedjen, a vádhatóság ne védhatóságként működjön, hanem tegyék a dolgukat a törvény betűje szerint. Felhívjuk a Központi Nyomozó Főügyészség és Polt Péter szíves figyelmét arra, hogy a bűnpártolást a törvény súlyosan bünteti. Az ügyész hivatalos személy, így az általa elkövetett bűnpártolás büntetési tétele egytől öt évig terjedő szabadságvesztés, és nem évül el 2022 tavaszáig. Nem az a kérdés, hogy az elkövetőkre előbb-utóbb bilincs kerül-e, hanem az, hogy lesznek-e cellatársaik azok közül, akik most megpróbálják őket futni hagyni.

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes, országgyűlési képviselő
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum